سوسری نوار قهوه ای یک سوسری همه جا زی بوده و احتمالا مبدا و منشا این گونه آفریقا می باشد و از آنجا به طور وسیعی گشترش یافته است. این گونه اکنون در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان بویژه آفریقا به وفور یافت می شود.
سوسری نوار قهوه ای یک سوسری کوچک به طول 1 تا 4/1 سانتی متر می باشد.
جنس نر این گونه ممکن است از نظر رنگ و اندازه با سوسری آلمانی اشتباه گرفته شود. نرهای بالغ ظاهری بسیار باریک دارند و بالهایشان فراتر از انتهای شکم امتداد می یابد. ماده های بالغ دارای بالهای کوتاهی هستند.درنتیجه بخش قابل توجهی از شکم حجیمشان را نمی پوشاند.
نام عمومی این گونه از وجود دو نوار یا باند عرضی تیره رنگ روی نیم حلقه های پشتی میان قفسه سینه و شکم گرفته شده است.
طول کپسول تخم این سوسری 3 تا 5 میلی متر بوده و هلالی شکل می باشد.
از نظر رنگ متنوع بوده و از قهوه ای روشن تا قهوه ای مایل به قرمز است.
چرخه زندگی این گونه بسیار کوتاه است . بالغین در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 90 تا 120 روز زندگی میکنند و پس از 5 الی 10 روز بعد از رسیدن به مرحله بلوغ جفت گیری کرده و در حدود 10 روز بعد یک کپسول تخم تولید می کنند.
ماده ها می توانند 10 تا 20 تخم در فواصل 7 تا 10 روز تولید کنند. دوره کمون تخم در دمای 25 درجه سانتی گراد 74 روز یا در دمای 5/27 درجه سانتی گراد 43 روز و در درمای 30 درجه سانتی گراد 30 روز است. هر کپسول تخم حاوی 16 تخم است.
در صورت مزاحمت برای آنها ، بالغین به راحتی پرواز می کنند.
سوسری نوار قهوه ای اغلب در محل هایی که سوسری آلمانی زندگی میکند یافت می شوند اما برخلاف سوسری آلمانی محدود به نواحی آشپزخانه نبوده و در سراسر خانه سرگردان می باشند. اغلب در اتاق خواب ،کمد،جا لباسی، میز تحریر،کشو ها،درون مبل ها،پشت عکس ها،طاقچه ها و دیگر مکان های مشابه محفی، می روند. این گونه،سوسری مبل نیز لقب گرفته است و در ضمن شیفته غذا های نشاسته دار می باشد. بطوریکه چسب کتان و چسب زیر کاغذ دیواری را دوست دارد . این علاقه باعث تبدیل شدن این گونه به مهاجم اصلی ساختمان ها در اماکنی غیر از آشپزخانه می باشد.
منابع: کنترل ناقلین بیماری ها و عوامل محیطی مرتبط با آنها تهیه و تدوین کمیته کشوری تدوین مجموعه های آموزشی برنامه کنترل ناقلین مرکز سلامت محیط و کار،حشره شناسی پزشکی تالیف دکتر روح الله دهقانی
مطالبی که شاید برای شما جالب باشد: